خاطرات صوتی شهید چمران از دوران تحصیل
خاطرات صوتی شهید چمران از دوران تحصیل

واگویه شهید چمران از افتخارات و توانمندی هایش در زمینه های علمی بسیار شنیدنی است . از دانشگاه تهران تا شاگرد اولی دانشگاه کالیفرنیا … با ما همراه باشید .

شهید چمران همیشه سخنان خود را با نام و یاد پروردگار آغاز می نمود خداوندی که آفریننده جهان و آخرت است. ایشان در یکی از سخنرانی های خود بیتی شعر از شاعر پرآوازه ، سعدی شیرازی میخوانند . که به این منظور است « هم گشاده روی و هم شرمسارم،هم خوشدل و هم اندوهگین،و به دلیل این تناقض عاشقانه نمیتوانم از عهده این همه لطف و بخشش بدرآیم»، در ادامه با رزمندگان همراه شوید و صوت زیبای زیر با صدای خود شهید را گوش دهید!

در کنار افرادی خردمند ، افراد جاهلی هستند که مدعی به خارجی بودن شهید چمران دارند.

حتی کسانی هستند که با بی شرمی و بی اطلاعی میگویند که ایشان آمریکایی هستند.

زمانی هم که از آنها پرسیده می‌شود (پس چگونه این شهید چمران بزرگوار میتوانند فارسی را به طور واضح و سلیس صحبت کنند؟)باز با انکار کردن حقیقت معترف به دوبله بودن صدای ایشان میشوند.

در جواب چنین افرادی نباید سکوت کرد.

پس خدمتتون عرض میکنم که….

شهید چمراندوره ابتدایی را در مدرسه انحصاریه،مدرسه متوسطه اول را تا سال چهارم در مدرسه دارالفنون،سال پنج و ششم را در دبیرستان البرز و بعد در دانشکده فنی دانشگاه تهران گذرانده اند.

در سال ۱۳۳۶ فارغ‌التحصیل رشته الکترومکانیک از دانشگاه فنی تهران شده اند.

در دانشکده فنی سال سوم،جناب مهندس بازرگان نمره ۲۲ را به ایشان داده اند (دو نمره بیشتر از نمره ۲۰).


نباید نادیده گرفت که استاد بازرگان دبیری سختگیر بود و از نظر نمره دهی نمرات بسیار کمی به دانشجویان میدادند.

می‌توان گفت که در زمان این استاد هیچ دانشجویی نتوانسته بود معدل بالای ۱۸ را کسب نماید.

بدین ترتیب شهید چمران بعد از فارغ‌التحصیل در سال ۱۳۶۶ برای ادامه تحصیل و کسب دانش با بورسیه دولتی راهیه آمریکا شدند.

البته قبل از رفتن به آمریکا به مدت یک سال در دانشکده فنی تدریس میکردند.

و بعدازظهر ها در شرکت یاد در شرکت ساختمانی استاد بازرگان و یازده استاد اخراج دانشگاه کارهای تأسیساتی میکردند.

دانشگاه کالیفرنیا

شهید چمران با اینکه زبان انگلیسی نیاموخته بودند و میتوان گفت تا شش ماه حرف های استاد مربوطه را متوجه نمیشدند اما توانستند در عرض یک سال فوق لیسانس خود را تمام کنند.

تمام نمرات این شهید عزیز در دانشگاه آمریکا  {A} بود (بالاترین نمره).

به دلیل بالا بودن نمرات شهید مصطفی چمران دانشگاه کالیفرنیا که به بزرگترین دانشگاه دنیا معروف است . و پذیرش در آنجا بسیار مشکل است ، ایشان را نه تنها پذیرفتند بلکه اسکالر شیب گرفتند که تحقیق میکردند و بابت این تحقیقات پول دریافت میکردند.

تا زمانی که بر اثر مبارزات سیاسی بورسه دولتی شهید قطع شد (که افتخار ایشان بود) با پولی که دانشگاه میداد استفاده کردند تا درسشان به پایان رسید.

میرسیم به تمام کردن دکترا در این دانشگاه بزرگ که کار هرکسی نیست اما شهید چمران نه تنها دکترای خود را تمام کردند بلکه به مدت سه سال توانستند چنین افتخاری را کسب نمایند که با وجود رقابت شدید،کار بسیار سخت و عجیبی بود و به طوری که اگر کسی میخواست از روی بغل دستیه خود تقلب کند آن فرد جلوی برگه را میگرفت تا از دید همگان محو شود. زیرا پیروزی یک نفر مساوی با شکست فرد دیگری بود.

شهید چمران در دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده توسط رزمندگان
شهید چمران دانشگاه کالیفرنیا

یک ایرانی ، شاگرد اول دانشگاه کالیفرنیا

زمانی که ایشان می‌توانستند نمره ی {A} را به دست اورند استادان هندی،ژاپنی و غیره از حیرت انگشت به دهان می ماندند که چگونه این دانشجوی ایرانی توانسته نمره ی به این بالایی را کسب کند.

با توجه به اینکه رقابت شدیدی در دانشگاه کالیفرنیا وجود داشت و اگر کسی سر امتحان کتابی باز میکرد دیگری کتاب او را میبست و اجازه نمیداد که کسی تقلب کند،گاهی مواقع استادان از سر جلسه میرفتند و امتحان را به خود دانشجویان می‌سپاردند.

حتی اگر در آن زمان سی سوالی میپرسید از دانشجویان پاسخی دریافت نمیکرد ؛ اما شهید چمران برعکس تمامیه دانشجویان بود و به سوالات همگی پاسخ میداد.

شهید چمران در ریاضیات بسیار قوی و توانا بودند و همه دانشجویان حتی خود آمریکایی ها برای حل سوالاتی که خودشان طرح کرده بودند اما قادر به حل آنها نبودند به شهید چمران روی می آوردند.

ایشان در چنین شرایطی توانستند بعد از سه سال دکترای خود را در رشته الکترومکانیک کسب نمایند.

منبع : سایت آوینی