هلال شیعی اهداف، پیامد و نگرانی های آن
هلال شیعی اهداف، پیامد و نگرانی های آن

هلال شیعی جریان سیاسی مذهبی است که بخش هایی کشورهای غرب آسیا مانند، ایران، عراق، بحرین، بخش شرقی عربستان سعودی، سوریه و بخش هایی از کشور هند، پاکستان و ترکیه و بخشی از آفریقا را شامل می شود.

مقدمه

هلال شیعی جریان سیاسی مذهبی است که بخش هایی کشورهای غرب آسیا مانند، ایران، عراق، بحرین، بخش شرقی عربستان سعودی، سوریه و بخش هایی از کشور هند، پاکستان و ترکیه و بخشی از آفریقا را شامل می شود. این عبارت نخستین بار در سال ۲۰۰۴ توسط پادشاه اردن عبدالله دوم فراگیر شد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اهداف هلال شیعی، موانع و پیامد های آن بپردازیم.

منظور از هلال شیعی چیست؟

هلال شیعی

پس از انقلاب اسلامی ایران، این فرصت در اختیار اندیشه سیاسی کشورهای شیعه قرار گرفت تا الگوی ایدئولوژیکی خود را گسترش دهند. از این رو کشورهای عربی و مخالفان مذهب شیعه از این اتفاق و همبستگی احساس خوبی ندارند. از این رو حاکمان کشورهای عربی که ترس زیادی در برابر کشورهای شیعه دارند، برای مقابله با آنان دست به هر اقدامی می‌زنند تا آن ها به اهداف خود نرسند.

کشورهای عربی با ایجاد تفکر شیعه هراسی و ایران هراسی سعی دارند تا دیگر کشورهای شیعه نشین را از این جریان دور کنند. با این حال تلاش آن ها نه تنها جواب نمی‌دهد، بلکه باعث شده که تفکر ملت های مظلوم در مقابله با ظلم و ستم گسترش پیدا کند. از این رو می توان مشاهده کرد که کشورهای شیعه در حال پیشرفت هستند.

اهداف هلال شیعی چیست؟

آمریکا قصد داشت با استفاده از این طرح حضور خود را در منطقه خاورمیانه پررنگ کند. از این رو با حضور در منطقه مخصوصا کشورهای عراق و پاکستان تلاش می کند که به اهداف خود برسد. آمریکا برای اعمال افکار شوم و شیطانی خود هلال شیعی را همچون ابزاری برای رسیدن به هلال شیعی می بیند.

اهداف هلال شیعی

کشور عربستان سعودی هدف خود را از مطرح کردن هلال شیعی این‌طور عنوان کرد که در برابر فشارهایی که به این کشور وارد است، مقابله کند. عربستان با استفاده از هلال شیعی در امور کشور عراق دخالت های فراوانی انجام داده است. از این رو افزایش درک و آگاهی کشورهای هلال شیعی و تغییر در سطح تفکر خود می تواند باعث جلوگیری از تحقق اهداف دشمنان شود.

موضع آمریکا در برابر مسئله شیعه در خاورمیانه

پس از انقلاب اسلامی ایران، کشور آمریکا در تلاش است تا جنبش های شیعه در منطقه را از بین ببرد. از همین رو با استفاده صدام که مهره آمریکا می باشد، جنگی میان ایران و عراق ایجاد کرد. با این حال پس از گذشت سالیان زیاد از جنگ ایران و عراق، همچنان مسئله خاورمیانه، از مهم‌ترین موضوعات کشور آمریکاست.

نگرانی دشمنان از شکل گیری هلال شیعی

بخش عمده‌ای از نفت منطقه در اختیار ایران، عراق و بخش های شیعه نشین ترکیه و عربستان است. از این رو آمریکا توانایی دسترسی به این بخش ها مخصوصاً ایران را ندارد که این موضوع مهم‌ترین نگرانی آن‌هاست.

کشورهای هلال شیعی

در سال ۲۰۰۵ پس از پیروزی شیعیان عراق در انتخابات پارلمانی این کشور، معادلات آمریکا برای نفوذ به کشور عراق به هم خورد. این اتفاق باعث شد تا شیعیان منطقه نیرویی تازه بگیرند و در نبرد با دشمنان موفق ظاهر شوند.

از طرفی قیام های کشورهای شیعه نشین منطقه مانند قیام مردم یمن در برابر عبدالله صالح، قیام شیعیان بحرین در برابر آل خلیفه باعث شد تا قدرت شیعه در منطقه بیش از پیش بیشتر شود. از این رو انتظار می رود سایر کشورهای منطقه هم به پشتوانه این قیام ها، در برابر ظلم و ستم حکومت دست به قیام بزنند.

نظر شهید قاسم سلیمانی در برابر هلال شیعی

قاسم سلیمانی و هلال شیعی

شهید قاسم سلیمانی، طی سخنرانی اعلام کرد که هلال شیعی یک موضوع اقتصادی است نه سیاسی. مفت مهم‌ترین عامل تعیین کننده هلال شیعی است. طبق نظر قاسم سلیمانی، کشورهای ایران، عراق و عربستان بیشترین نفت منطقه (حدود ۷۰ درصد) را دارند. بخش بیشتری از این نفت ها در منطقه شیعه نشین قرار دارد.

نتیجه گیری

طرح هلال شیعی به عنوان یکی از مهم ترین مسائل منطقه است. از این رو کشورهای شیعه نشین باید به معنای واقعی کلمه وحدت را معنا کنند. با این کار می توان گفت که در مقابل دشمنان عملکرد موفقی خواهند داشت.