ژئوپلیتیک شیعه و هلال شیعه چیست و چگونه شکل گرفت؟ پیروزی انقلاب اسلامی و در نتیجه شکل گیری یک حکومت تماماً شیعه به رهبری عالمان دینی، پدیدهای کاملاً جدید و مهم در منطقه خاورمیانه بود. جهت آشنایی بیشتر با ژئوپلیتیک شیعه با وبسایت رزمندگان همراه باشید. شیعیان حدود ۲۰ درصد جمعیت مسلمانان یعنی حدود ۳۲۰ […]
ژئوپلیتیک شیعه و هلال شیعه چیست و چگونه شکل گرفت؟ پیروزی انقلاب اسلامی و در نتیجه شکل گیری یک حکومت تماماً شیعه به رهبری عالمان دینی، پدیدهای کاملاً جدید و مهم در منطقه خاورمیانه بود. جهت آشنایی بیشتر با ژئوپلیتیک شیعه با وبسایت رزمندگان همراه باشید.
شیعیان حدود ۲۰ درصد جمعیت مسلمانان یعنی حدود ۳۲۰ میلیون نفر را تشکیل دادهاند؛ که پیش بینی میشود این جمعیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به بالای چهارصد میلیون نفر خواهد رسید. انقلاب اسلامی و شکل گیری حکومت مستقل شیعه، موجب شد تا شیعیانی که از هند و افغانستان و پاکستان تا یمن و بحرین و عراق و لبنان پراکنده شده بودند، حالا بیشتر به یکدیگر وابسته شده و این زنجیره شیعه مستحکم تر شود.
ژئوپلیتیک یعنی شیوه نگارش سیاست های بینالمللی توسط اندیشمندان سیاسی، و تأثیر آنها بر تصمیم گیریهای سیاسی ملی و منطقه ای. در واقع سیاست، قدرت و جغرافیا سه عنصری هستند که کنش های گروه های انسانی را در برابر یکدیگر تعیین میکند و ژئوپلیتیک علم مطالعه و ترکیب این سه عنصر است.
جهت آشنایی بیشتر با ژئوپلیتیک شیعه اینجا کلیک کنید.
روند شکل گیری پتانسیل های ژئوپلیتیک شیعه و ایران
بعد از اتمام جنگ سرد، استراتژی های توسعه، بجای تمرکز بر قدرت نظامی بر اقتصاد متمرکز شدند. مهمترین عنصر در توسعه اقتصادی نفت بود و مرکز جغرافیایی نفت در خاورمیانه قرار داشت. به این ترتیب خاورمیانه مرکز توجه و رقابت دولتهای استکباری قرار گرفت. مهمترین قسمت استراتژیک در خاورمیانه، تنگه هرمز بهعنوان محور اصلی انتقال نفت در جهان است. به طوریکه ۸۰% نفت جهان از تنگه هرمز عبور میکرد و این تنگه نیز همچنان تسلط ایران قرار دارد. مجموع این مسائل موجب شد تا مفهوم هارتلند (مرکزیت) ایران به وجود آید.
ژئوپلیتیک شیعه
با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل حکومت شیعه، امکان ویژهای برای قدرت یافتن تفکر شیعه در سطح بین الملل به وجود آمد. امکاناتی ژئوپلیتیکی همچون انرژی نفت، حکومت بر تنگه استراتژیک هرمز، شکلگیری حکومت شیعه در مرکز زنجیره شیعیان منطقه از شرق به غرب و اداره این حکومت جدید توسط علمای دینی موجب شد تا تفکر شیعه بتواند بهخوبی خود را در خارج از مرزها گسترش داده و دیگر شیعیان و جمعیت منطقه نیز بهخوبی پذیرای این تفکر باشند.
حکومت ایران هم بهخوبی به این پتانسیل های ژئوپلیتیکی خود واقف بوده و با فعالیت های رسانه ای بینالمللی خود، ارسال سفیر و مبلّغ، تأسیس نهادهای شیعی، همکاری و حمایت سیاسی متقابل در منطقه و افزایش توان نظامی خود، سعی در بهره برداری حداکثری در از این خصوصیات ژئوپلیتیکی دارد.
انقلاب اسلامی با استفاده درست از ظرفیت های ژئوپلیتیکی موجب توسعه بیشتر تفکر اسلامی و شیعی در منطقه شد؛ بهطوریکه تفکر شیعه در برخی از کشورها همچون عراق و لبنان به شدت رشد پیدا کرد و احزاب سیاسی شیعه همچون حزب الله لبنان، حزب الدعوه عراق و دیگر نهادهای سیاسی نظامی شیعه در منطقه تأسیس گردید.
هلال شیعی
رویکرد استکبارستیزی انقلاب اسلامی و تفکر حسینی شیعه و همچنین رشد این تفکر در منطقه، موجب ایجاد هراس در دل استکبار جهانی و پادشاهی های منطقه از رزمندگان اسلام گردید. مفهوم “هلال شیعه” اولین بار توسط پادشاه اردن به قصد ایران هراسی مطرح گردید و سپس توسط دیگر کشورهای منطقه توسعه یافت؛ تا با امنیتی کردن وضعیت منطقه، همچنان زمینه حضور آمریکا و اسرائیل و فروش تسلیحات در منطقه حفظ شود.
این در صورتی است که جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال وحدت اسلامی و منطقه ای بوده و مفهوم هلال شیعه مفهومی نظری و نتیجه توهم استکبار جهانی است و با ژئوپلیتیک شیعه که امری واقعی است تفاوت دارد.
اگرچه جبهه استکبار جهانی به رهبری آمریکا و با تبعیت برخی کشورهای منطقه، به مبارزه خود با توسعه انقلاب اسلامی و فرهنگ شیعی و رزمندگان ادامه خواهد داد؛ اما رخدادهای سیاسی منطقه همچون رشد احزاب و نهادهای سیاسی شیعه و تحولات سوریه، عراق، لبنان، افغانستان و پاکستان نشانگر قدرت انقلاب اسلامی در توسعه تفکر خود و ضعف استکبار جهانی و هژمونی آمریکایی صهیونیستی در منطقه میباشد.