شهید خرازی که بود و برای ایران چه کرد؟ آشنایی با این شهید پر افتخار
شهید خرازی که بود و برای ایران چه کرد؟ آشنایی با این شهید پر افتخار

مقدمه شهادت مقام بزرگی در درگاه خداوند متعال است که نصیب هر شخصی نمی‌شود. شهید خرازی را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین و شجاع‌ترین شهیدان ایران نام برد که در جنگ تحمیلی و مقاومت در عملیات‌های ضدانقلاب حضور داشت. این شهید بزرگ در عملیات‌های زیادی حضور داشته که از جمله این عملیات‌‌ها می‌توان به عملیات فتح […]

مقدمه

شهادت مقام بزرگی در درگاه خداوند متعال است که نصیب هر شخصی نمی‌شود. شهید خرازی را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین و شجاع‌ترین شهیدان ایران نام برد که در جنگ تحمیلی و مقاومت در عملیات‌های ضدانقلاب حضور داشت. این شهید بزرگ در عملیات‌های زیادی حضور داشته که از جمله این عملیات‌‌ها می‌توان به عملیات فتح المبین، بیت المقدس، عملیات خیبر، عملیات ولفجر ۸ و عملیات کربلای ۵ اشاره کرد. این شهید شجاع و پر افتخار تمام این عملیات‌ها به جز کربلای ۵ را به اتمام رساند و به خوبی از خاک میهن خود در برابر متجاوزین دفاع کرد.

شهید خرازی

شهید خرازی در دورانی که مشغول به جنگیدن با دشمن بود، توانست در آزادسازی منطقه‌های گنبد، ترکمن،‌ صحرا، دیواندره، سقز، بانه، مریوان و سردشت تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره شهید خرازی به دست بیاورید.

بیوگرافی شهید خرازی

شهید حسین خرازی در اول شهریور ماه سال ۱۳۳۶ در استان اصفهان، محله کوی کلم چشم به جهان گشود. پدر این شهید مرد بسیار مومن و خداپرستی بود که همین امر باعث شد، شهید خرازی نیز ویژگی‌های پدر خود را به ارث برده و مرد مومن و با تقوایی شود. در کودکی پدر این شهید او را به نماز جماعت و مراسم دینی می‌برد تا با آیین و رسوم اسلام آشنا شود. والدین این شهید نیز در انتخاب محل تحصیل او دقت بسیاری را به خرج بردند و او را به مدرسه‌ای فرستادند که معلمان آن به تدریس اصول دین و اخلاق پایبند باشند.

شهید خرازی

این شهید در کودکی در مساجد اقدام به اذان گویی و مکبری می‌کرد و به دلیل صدای زیبایی که داشت، همه لذت می‌بردند. شهید خرازی پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۵۵ به خدمت سربازی در مشهد اعزام شد و در محل خدمتش اقدام به تدریس قرآن می‌کرد. شهید خرازی در سال ۱۳۵۷ با صدور فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان ها و سربازخانه‌ها از سربازی فرار کرد. این شهید با برادرش هر دو این کار را انجام دادند تا به انقلابیون کمک کنند.

نقش شهید خرازی پیش از جنگ

شهید حسین خرازی پس از اینکه ضد انقلاب‌ها را در کردستان سرکوب کرد، پس از گذشت یک سال به جنوب رفت را در جنگ تحمیلی شرکت داشته باشد و از خاک میهنش دفاع کند. او در اولین مقام خودش که فرماندهی بود، در اولین خط دفاعی مقابل عراقی‌ها در جاده آبادان-اهواز در منطقه دارخوین منصوب شد.

نقش شهید خرازی در جنگ

به گفته همراهان این شهید، این مرد بزرگ، بسیار فعال و پر جنب و جوش بود و از هیچ کار مثبتی دریغ نمی‌کرد. برخی از همراهان او می‌گویند که این شهید در یک بازه زمانی مسئولیت پخش و توزیع سلاح را بر عهده داشته و فرمانده‌ای که در آن زمان بر او نظارت داشت، اعتماد بسیار زیادی به او داشت و بیشتر اموری که مربوط به امانت داری بود را به شهید خرازی می‌سپارد. در ادامه مطلب به معرفی نبردهایی که شهید خرازی در آن‌ها حضور داشت می‌پردازیم.

شهید خرازی

عملیات فتح المبین

شهید حسین خرازی بعد از عملیات طریق القدس، تیپ امام حسین را تشکیل داد و خودش فرماندهی این تیپ را بر عهده گرفت. تیپ امام حسین در عملیات فتح ‌المبین، بعد از شناسایی بخش وسیعی از مناطق اشغالی، برای باز پس‌گیری این مناطق برنامه‌ریزی کرد، اما با افزایش‌ فشار نیروهای عراقی در حلقه محاصره قرار گرفت و شهید خرازی در این عملیات مورد اثابت ترکش قرار می‌گیرد و مجبور به قطع دست چپ می‌شود.

بعد از عملیات فتح المبین، او تیپ امام حسین(ع) را به لشکر امام حسین ارتقا داد و فرمانده آن لشکر باقی ماند. او در مقام فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین، در عملیات‌های مختلف حضور داشت و ‌بارها مجروح شد.

عملیات بیت المقدس

شهید حسین خرازی در عملیات‌های زیادی شرکت کرده است که یکی از آن‌ها عملیات بیت المقدس بوده است. در این عملیات یگانی که این شهید فرماندهی آن را بر عهده داشت در بین اولین یگان‌هایی بود که از رودخانه کارون عبور کرد و پس از زمان زیادی به جاده اهواز-خرمشهر رسید. در این عملیات شهید خرازی و یگانی که فرماندهی آن را بر عهده داشت، نقش پررنگی را در شکست دشمن داشت و پس از اتمام این درگیری‌ها توانستند شهر خرمشهر را آزاد کنند.

حسین خرازی آرام و قرار نداشت و پس از این عملیات در عملیات‌های دیگری مانند رمضان، ولفجر، والفجر ۴ و خیبر، در سمت فرماندهی لشکر امام ‌حسین شرکت داشت و از همه این عملیات‌ها سر بلند بیرون آمد.

شهید خرازی

شهادت

سرانجام شهید حسین خرازی این در روز ۸ اسفند ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ کشته شد و ندای حق را لبیک گفت. این شهید شجاع و بزرگ در بهشت شهدای اصفهان در جهت شمال غربی قطعه شهدای کربلای ۵، دفن شده است. در اطراف سنگ مزار این شهید شجاع و پر افتخار، دو سنگ مزار یادبود نصب شده است که به یاد همرزمان او یعنی رضا حبیب ‌اللهی و مصطفی ردانی‌ پور است که پیکرشان هنوز یافت نشده است.

سخن پایانی

در این مقاله از سایت رزمندگان اطلاعاتی را درباره یکی از شهدای سرافراز جنگ تحمیلی یعنی شهید خرازی در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دادیم. این شهید پرافتخار از خیل عظیم شهیدانی است که از خاک کشورمان دفاع کردند و باعث شدند که هم اکنون ما در آرامش خاطر زندگی کنیم.